Medicatiebegeleiding

“Dat rode pilletje, moet dat nu ’s morgens of ’s avonds? Voor of na het eten? En mocht ik het samen met die siroop innemen?”
Hoe meer geneesmiddelen je moet nemen, hoe verwarrender het wordt. Best begrijpelijk dat je het soms even niet meer weet. Je medicatie hoeft geen raadsel te zijn. Niet voor jou, niet voor al wie met je gezondheid begaan is. 

Wij kunnen je helpen! 


Je persoonlijk medicatieoverzicht

We helpen je om het overzicht over je medicatie te behouden, zodat je gezondheid optimaal blijft. Daarom maken we voor al onze patiënten gratis een duidelijk medicatieoverzicht.
Dit is een handig geheugensteuntje voor thuis of bij opname in het ziekenhuis. Bovendien bevat het ook extra informatie zoals waarvoor het geneesmiddel precies dient. Het is ook een 
nuttig communicatiemiddel tussen de verschillende zorgverleners  (huisarts, thuisverpleging, specialist,…). 
Waak er mee over dat het overzicht steeds 
actueel blijft en neem het mee bij elk doktersbezoek.
Vraag nu ook online je persoonlijk medicatieoverzicht aan.Individuele medicatievoorbereiding

Bij individuele medicatievoorbereiding verpakken we jouw medicatie per innamemoment. Handig toch? Deze bijkomende service kan je gratis uitproberen!

Individuele medicatievoorbereiding is een veilige en eenvoudige manier om je medicatie in te nemen.

Veilig, omdat onder toezicht van je apotheker en in overleg met je arts, je medicatie wordt beheerd en herverpakt.

Eenvoudig, omdat je zakjes krijgt waarin al je medicatie inde juiste volgorde van inname klaar zit. Je ontvangt een medicatierolletje voor een week.

Interesse? Geef ons een seintje en we maken met jou een afspraak om alle praktische aspecten te bespreken.


GGG - Goed Gebruik van Geneesmiddelen

We begeleiden onze patiënten om het goed geneesmiddelengebruik en de therapietrouw te verbeteren. We doen dit door actief mee te werken aan pilootprojecten hierrond zoals bijvoorbeeld over osteoporose.

We werken ook actief rond BNM -Begeleiding Nieuwe Medicatie voor astmapatiënten. We stellen een gepersonaliseerde begeleiding voor die helpt elke dag goed met astma om te gaan. De bedoeling van deze individuele opvolging is de doeltreffendheid van de voorgeschreven behandeling te versterken, vooral door het goed gebruik van de geneesmiddelen ende therapietrouw te stimuleren. Deze nieuwe farmaceutische dienst is gratis voor de patiënt.

Op termijn zou deze dienst van ondersteunende begeleiding ook worden uitgebreid tot andere categorieën van chronische ziekten zoals bijvoorbeeld diabetes, verhoogde bloeddruk,...


Het gedeeld farmaceutisch dossier:  een extra houvast voor het opvolgen van je gezondheid!

Wist je dit? Telkens wij een geneesmiddel op voorschrift afleveren, registreren we dit op je naam. Tenzij je bezwaar maakt,registreren we ook bijkomende gegevens in je fiche zoals geneesmiddelen zonder voorschrift. Al deze informatie, eventueel ook je up-to-date medicatieschema,wordt door ons opgeslagen in je farmaceutisch dossier en bijgehouden in de software van onze apotheek. Deze nuttige persoonlijke informatie helpt ons om je beter te adviseren en mogelijke problemen met je medicatie te voorkomen. Sommige geneesmiddelen gaan immers niet goed samen. Ze kunnen elkaars werking tenietdoen of net versterken.

Wanneer we je een geneesmiddel afleveren, raadplegen we je farmaceutisch dossier. Zo kunnen we in alle discretie nagaan of de gevraagde medicatie voor jou geschikt is en, indien nodig, overleggen met je arts.

Nog een stap verder, het gedeeld farmaceutisch dossier.

Enkel wanneer je dit wenst en hiervoor persoonlijk toestemming geeft, kunnen ook in andere apothekenwaar je je aandient, je medicatiegegevens worden opgevraagd. Dit bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent in eigen land of bij de apotheek van wacht tijdens het weekend.  Zo krijgt ook die apotheker op dat moment een volledig overzicht van al je medicatie en kan ook hij beter advies verlenen over je medicatie en mogelijke interacties tussen bepaalde geneesmiddelen vermijden. Deze dienst is gratis, strikt vertrouwelijk en volledig vrijblijvend.

Om je gedeeld farmaceutisch dossier te kunnen activeren, moet je je toestemming geven.

Ben je geïnteresseerd in deze service?  Laat het ons weten en we helpen je verder.