Hoe meer geneesmiddelen je moet nemen, hoe ingewikkelder het wordt. Best begrijpelijk dat je het soms even niet meer weet. Je medicatie hoeft geen raadsel te zijn. Niet voor jou en niet voor al wie met je gezondheid begaan is. Wij kunnen je helpen en doen dat op drie manieren:
Medicatiebegeleiding
"Dat rode pilletje, moet dat nu ’s morgens of ’s avonds? Voor of na het eten? En mag ik het samen met die siroop innemen?"
1. Je persoonlijk medicatieoverzicht
We helpen je om het overzicht over je medicatie te behouden, zodat je gezondheid optimaal blijft. Daarom maken we een duidelijk medicatieoverzicht. Dit is een handig geheugensteuntje voor thuis of bij opname in het ziekenhuis. Het bevat ook extra informatie zoals waarvoor je het geneesmiddel moet innemen.
Verder is het ook een nuttig communicatiemiddel tussen de verschillende zorgverleners zoals je huisarts, thuisverpleging, specialist,…
Waak er mee over dat het overzicht steeds up-to-date blijft en neem het mee bij elk doktersbezoek.
2. Begeleidingsgesprekken
Je kan bij ons een afspraak maken voor een begeleidingsgesprek. Afhankelijk van het type begeleidingsgesprek kan deze dienstverlening worden opgestart op vraag van de patiënt, door de apotheker of door de arts.
Je kan bij ons terecht voor een begeleidingsgesprek over astma, COPD, diabetes, osteoporose of zwangerschap, maar ook indien je bijvoorbeeld een discrete vraag hebt.
3. Medicatienazicht
Neem je minstens 5 (terugbetaalde) geneesmiddelen per dag? Weet je niet zeker of je ze wel correct inneemt? Vergeet je ze soms in te nemen of heb je vragen over je geneesmiddelen? Dan kunnen we je een persoonlijke begeleiding en medicatienazicht aanbieden.
We informeren je huisarts bij de opstart en over het resultaat van jouw medicatienazicht. Je behandeling wordt enkel gewijzigd met instemming van je huisarts. Zo zorgt een multidisciplinaire samenwerking voor een optimaal medicatiegebruik.